– A medencét minden esetben tökéletesen vízszintes területen állítsuk fel

– A medencét alátét polifoam nélkül kizárólag puha borítású felületre (fű, gumitégla,  egyéb puha padozat) lehet telepíteni. Amennyiben a telepítés aszfaltra, betonra, salakra vagy egyéb durva felületre történik, úgy elengedhetetlen az alátét polifoam alkalmazása

– A medencét a telepítésre szánt területen kiterítjük úgy, hogy a felfújható része (sötétkék) felfelé legyen

– A medence 2 szeleppel rendelkezik. A szelepeket két egymással ellentétes oldalon találhatjuk. A felfújást megelőzően győződjünk meg róla, hogy a 2-es számú szelep (az amelyiket nem használjuk felfújásra) zárva van.

– A medence felfújását a mellékelt elektromos pumpával végezzük. Illesszük a pumpa gumicsövét a medence szelepéhez, majd kapcsoljuk be az elektromos pumpát. Néhány perc elteltével a medence pereme emelkedni kezd. Amennyiben ez nem történik meg, úgy újból ellenőrizzük, hogy a másik oldali szelep zárva van-e. A teljes felfújási művelet kb. 5-10 percet vesz igénybe. A felfújás végeztével a szelepet elzárjuk, a takarósapkát és a védő PVC-t ráhelyezzük.  A medencét nem szabad túl feszesre fújni, ugyanis a víz nyomása és a peremben lévő levegő felmelegedése is tovább feszíti azt. A medence peremét kb. 90%-osra kell fújni, így elkerülhetjük a túlnyomás okozta problémákat.

– A medencét max. 40 cm mélységű vízzel szabad megtölteni.

– Használat után az első dolog a medencében lévő víz leszivattyúzása. Ez kb. 1-1,5 órát vesz igénybe. A leeresztés alatt figyeljünk oda, hogy a szivattyú úszókapcsolója mindig a szivattyú szintje felett legyen, különben a szivattyú leáll. Érdemes kitámasztani, amíg a leeresztés zajlik. Amikor a vízszint már annyira lecsökkent, hogy a szivattyú már nem dolgozik meg kell emelni a medence 3 sarkát, hogy a vizet a 4. sarokba folyassuk és onnan a szivattyú a teljes mennyiséget ki tudja szívni. Érdemes az összes vizet kiszivattyúzni, mert ha csak egy kis víz is marad benne, az a súlyánál fogva nagyon megnehezíti a medence későbbi kezelését.

– Amikor az összes vizet kiszivattyúztuk, a medence még nedves részeit (ronggyal, törölközővel, stb.) teljesen szárazra kell törölni. Ezután következhet a perem leeresztése. Ha mindkét szelepet kinyitjuk, a levegő gyorsabban fog távozni, azonban néhány perc után már csak nagyon kevés levegő távozik a medencéből. Ekkor van szükség újra a felfújáskor használt elektromos pumpára, amelynek a szívó részére kell helyezni a gumicsövet és a szelepre helyezve ki kell szívni az összes levegőt. Figyeljünk arra, hogy amikor elkezdjük a pumpával kiszívni a levegőt, akkor a másik szelep zárva legyen! Érdemes teljesen „vákumra” szívni, mert ha nem marad benne levegő, akkor könnyebb lesz az összehajtás.

Ezt követően lehetőleg úgy hajtsuk össze a medencét, ahogyan azt a kiterítésnél megfigyelhettük. Két egymás mellet lévő sarkát megfogva, a medence felezővonaláig behajtva. Majd ugyanígy a másik oldalon és így tovább.

A vizet tilos a perem leeresztésével kiengedni a medencéből!